Tech Antivirus software

Published on februari 14th, 2017 | by Blogshot

0

Waarom is antivirus zo verschrikkelijk belangrijk?

Je hebt verschillende antivirus programma’s. Een antivirus programma is bedoelt om virussen te bestrijden en om deze te voorkomen. Mits de gebruiker precies weet wat hij doet, is het onnodig. Maar in de meeste gevallen kun je gewoon niet meer zonder.

Virus

Bepaalde groepen vinden het ontzettend interessant om een computervirus te maken, andere computers te besmetten en schade aan te richten. Een virus is een besmetting van de computer die veel schade aan kan richten. Net zoals in het echt, kunnen virussen op computers zich vermenigvuldigen. Zo kunnen zij andere bestanden en/of computers besmetten.
Tussen alle bestanden die je kunt downloaden, kunnen virussen zitten. Maar niet alleen via het downloaden. Een virus kan je computer ook binnendringen via een diskette, een CD, een DVD, een computer netwerk en het internet (downloaden). Een goede antivirusscanner filtert deze eruit of zorgt er preventief voor dat je ze niet krijgt.

Die groepen die deze virussen maken, kunnen gemakkelijk inbreken in je computer na zo’n virus. Zo komen ze aan je privé gegevens bijvoorbeeld. Sommige kunnen daardoor gemakkelijker hacken, dat zijn allemaal dingen die je liever niet wilt. Die groepen kunnen die virussen ook wijzigen waardoor het voor je virusscanner moeilijker gaat worden. Het is daarom belangrijk dat je je virusscanner regelmatig bijwerkt met updates. Een firewall helpt tegen hackers.

Programma’s

Er bestaan vele antivirus programma’s. Zowel gratis als betaalde antivirus scanners. Het beste is dat je je virusscanner goed en regelmatig bij kan werken. Kun je dat bij een virusscanner niet? Dan is het misschien beter om een andere te downloaden.


About the AuthorBack to Top ↑