Het is lastig voor te stellen inmiddels, maar zo’n vijf jaar geled..." /> Met een de nieuwste drone prachtige beelden maken – BlogShot

Tech

Published on June 30th, 2017 | by Blogshot

0

Met een de nieuwste drone prachtige beelden maken

Het is lastig voor te stellen inmiddels, maar zo’n vijf jaar geleden had nog niemand gehoord van een drone. Drones zoals we die nu kennen waren in ontwikkeling, maar nog niet of nauwelijks beschikbaar voor het grote publiek.

Hoe anders is dat anno 2017, waar drones met de dag meer geavanceerd worden, veel mensen wel eens met een drone gevlogen hebben en eigenlijk iedereen wel weet wat het is. Met de nieuwste drones kun je volledig automatisch vliegen, 4K filmpjes maken en allerlei andere dingen doen.

Drone met een 4K camera

Met name de high-end drones van dit moment beschikken over een 4K camera. Dit zijn camera’s van een zeer hoge kwaliteit. Zelfs wanneer je erg hoog vliegt geeft een 4K filmpje nog een scherp beeld van wat zich op de grond afspeelt. Sommige drones beschikken hierbij over een actioncam, die meestal een groothoeklens hebben.

Het is goed om af te wegen of je een dergelijke drone wilt. Hoewel je veel in één keer in beeld kunt brengen, is er ook een verbuiging van de horizon. Op de grond is dit nog niet zo storend, maar vanuit de lucht kan dit wel storend zijn. Juist omdat je hier zo’n goed beeld hebt op de horizon zal het snel opvallen.

Bij sommige drones is het overigens mogelijk om in te stellen met welke hoek gefilmd wordt: groothoek of met een normale hoek, waarbij er geen verbuiging is bij de randen van het beeld.

DJI Spark: goedkoop, maar toch goed

De ongekroonde koning van de dronewereld is ongetwijfeld het Chinese DJI. DJI wordt wel eens gezien als de Apple van de dronewereld. Niet alleen omdat de drones van de fabrikant een erg strak design hebben, maar ook omdat ze voorop lopen met technologie.

De DJI Phantom 4 en Inspire 2 zijn de paradepaardjes van DJI, maar ook erg duur. Met de DJI Spark heeft het bedrijf voor het eerst een drone ontwikkeld die in de middenklasse valt. Met de Spark kun je op een goede manier kennis maken met het de dronehobby. Vliegen is makkelijk en stabiel, terwijl je bijzonder leuke filmpjes kunt maken en gebruik kunt maken van allerlei features, waaronder return-home, headless mode, selfie mode en volgmode.

Al deze mogelijkheden maken de DJI Spark ontzettend makkelijk in het gebruik, wat je ook de mogelijkheid geeft om rustig ervaring op te doen met het rondvliegen. Een topper dus. Op deze website kun je alle drones die op dit moment populair zijn met elkaar vergelijken.


About the AuthorBack to Top ↑