Huis & Tuin Voorkomende planten in tuin

Published on februari 14th, 2017 | by Blogshot

0

Wat zijn de meest voorkomende planten in de tuin?

Er bestaan duizenden verschillende planten. Maar welke planten zijn het populairst en waarom?

Bamboe

Zéér populair geworden in de afgelopen jaren. Bamboe is erg sterk en past eigenlijk in elke tuin. De prijs/kwaliteitsverhouding met bamboe goed. Bamboe gaat namelijk veel langer mee dan andere planten. Je moet voor één ding wel oppassen, bamboe kan namelijk erg hoog worden. Je moet het dus goed bijhouden.

Bomen

Bomen! Bomen passen overal, in elke tuin. Zeer populair dus. Een boom zorgt voor sfeer dankzij de bladeren en/of kleuren. Hoe mooi, stevig en groot de boom ook is, een boom kent ook zijn nadelen. Een boom staat er ook om bekend om zonlicht te ontnemen. Een boom kan ook de rest van de bestrating verwoesten dankzij zijn wortels en het kan de fundering verwoesten. Ook is het verstandig om te weten dat je een boom minimaal 2 meter van de erf plant. Denk dus goed na over waar je hem wilt planten!

Vaste planten

Tuurlijk, het meest gebruikelijke. Iedereen kan gemakkelijk aan planten komen en ze zorgen voor heel veel sfeer. In de winter sterven ze af, waardoor ze dus minderlang ‘houdbaar’ zijn in vergelijking tot bijvoorbeeld bamboe.
Sommige planten zullen na het afsterven, in het vroege voorjaar weer gaan bloeien. De planten zijn populair en gemakkelijk aan te schaffen of te planten.
Wie wilt er nou niet lopen in een tuin met prachtige bloemen?

Coniferen

Populair, maar hebben wel een imago probleem. In de jaren 60/70 kochten de mensen massaal Coniferen. Ze werden geplant in te kleine tuinen en met weinig kennis om het te onderhouden. Coniferen werden daardoor té groot en gingen rotten.

In de tijd van nu is de tuin erg belangrijk voor velen. Mensen gaan zich meer verdiepen in planten waardoor coniferen weer gewaardeerd worden. De coniferen zijn te verkrijgen in velen kleuren, vormen en hoogtes.


About the AuthorBack to Top ↑