Geld Geld besparen

Published on februari 14th, 2017 | by Blogshot

0

Drie tips om elke maand geld te besparen

Geld overhouden, het is voor de één gemakkelijker dan voor de ander. Een avondje stappen cancelen, niet meer met je vriendin uiteten willen, geld terug eisen voor gegeven verjaardagscadeaus, het kan allemaal. Dit is alleen niet de allerbeste oplossing, tenzij je jouw sociale contacten kwijt wilt raken. Hieronder een aantal tips over hoe het wél kan!

Maak een overzicht
Maak een overzichtje voor jezelf, dit kan bijvoorbeeld in het programma Excel. Noteer hierin je vaste inkomen, deze haal je gemakkelijk uit je internetbankieren. Noteer in je schema ook je vaste uitgaven en vergelijk deze. Alles wat daar tussen zit kun je natuurlijk uitgeven. Maak een belofte met jezelf en trek het bedrag wat jij per maand over wilt houden, van dat bedrag af. De rest kun je spenderen aan dingen die je nodig hebt.

 

‘’Aan het eind van mijn geld houd ik altijd een stuk maand over’’ – Loesje

 

Trui aan, kachel uit
Al die euro’s die je spendeert in het verhogen van je kachel, zonde! Zet hem een aantal graden lager en trek gewoon een warme trui aan. Dit is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Kritisch kopen

Wel eens getwijfeld over een product? Dan is het een absolute no-go. Wees kritisch naar jezelf, koop alleen wat je écht nodig hebt. Ga voor levensmiddelen in plaats van luxemiddelen. Koop nieuwe schoenen wanneer je schoenen kapot zijn, en geen Playstation spel. Kies voor een goedkope appel in plaats van een dure reep chocola!

Gebruik deze tips en misschien telt Nederland er binnenkort wel een miljonair bij ;).


About the AuthorBack to Top ↑