Beauty Zelf haren verven

Published on februari 14th, 2017 | by Blogshot

0

Zelf je haren verven? Lees eerst deze tips!

De één vindt zijn of haar haarkleur niet mooi, de ander verliest een weddenschap. Sommigen worden grijs en anderen vinden het gewoon tijd voor iets nieuws.

Je haar laten verven bij de kapper, dat is erg veilig natuurlijk. Dat kost je alleen erg veel geld en tijd. Het is niet zo moeilijk om het zelf te doen, maar je moet wel op een aantal dingen letten.

Kleurnummers haarverf
Voordat je begint is dit erg belangrijk. Kleuren verf zijn onderverdeeld in cijfers. Zo is de kleur extra licht blond nummer 10 en is de kleur zwart kleurnummer 1. Alles daar tussenin spreekt natuurlijk voor zichzelf.
Je hebt ook kleur nuances. Deze kun je onderverdelen in verschillende tinten als:
.0 Natuurlijke tint
.1 As tint
.2 Parelmoer
.3 Goed
.4 Koper
.5 Mahonie
.6 Rood

Groen haar

Je moet er niet aan denken, groen haar. Maar toch is dit de meest voorkomende fout bij het verven van je eigen haar. Blondines hebben snel kans op groen haar. Dit komt vooral als je een natuur tint verf gebruikt. In die verf zit een groene gloed. Blond haar is een té lichte ondergrond, daardoor komt de groene gloed naar boven bij het verven.

Je voorkomt groen haar door je blonde haren eerst voor te pigmenten met bijvoorbeeld een roodkleurige mousse. Je kan ook een bruine tint kiezen waar rood pigment inzit. Waarom rood? Rood compenseert de kleur groen. Heb je uiteindelijk dan tóch een groene gloed? Was dan je haren met ketchup. Klinkt heel gek en onsmakelijk maar het werkt echt.

Kleurverschil voorkomen

Heb je lang haar? Dan is het belangrijk om eerst je punten van je haar te verven. Na ongeveer 15 minuten kun je beginnen bij aan de rest van je haren.
Waarom?
Door de warmte van je hoofdhuid werkt de kleuring beter en sneller. Lange lokken van je haar hebben meer tijd nodig voordat ze de juiste kleur hebben bereikt.

 


About the AuthorBack to Top ↑